Barry Shabaka Henley

Barry Shabaka Henley

Barry Shabaka Henley (New Orleans, 15 september 1954) is een Amerikaanse acteur.

Tijdens de jaren '90, aan het begin van zijn carrière, speelde Henley vooral mee in televisieseries waarin hij bijrollen voor zijn rekening nam. Zo was Henley aan het werk te zien in ER en City of Angels. Ook speelde hij in de boekverfilming How Stella Got Her Groove Back.

In 2001 was Henley aan het werk te zien in de biografische film Ali, over het leven van Muhammad Ali. In die film van Michael Mann speelde Henley de rol van Herbert Muhammad. De film kreeg enkele Academy Award-nominaties.

Vervolgens ging Henley terug aan het werk in televisieseries zoals Law & Order. Maar in 2004 speelde hij opnieuw in enkele films. Eerst speelde hij een bijrol in The Terminal, een film van regisseur Steven Spielberg en met onder andere Tom Hanks. Later was Henley te zien in Collateral, eveneens van Michael Mann. De hoofdrollen waren voor Jamie Foxx en Tom Cruise, Henley speelde Daniel.

Michael Mann werkt vaak samen met acteurs van zijn vorige films. Voorbeelden zijn Foxx en Henley. Zij speelden beide mee in Ali en Collateral, maar ook in Miami Vice (2006).

(Volgens Wikipédia. Automatisch beeld. Het soort: Man)

Actor:

  • Horsemen
    2008, Output Nederland: niet aangegeven

Collega's van draaien:

Neal McDonough Dennis Quaid Zhang Ziyi Peter Stormare Patrick Fugit Eric Balfour Clifton Collins Jr Lou Taylor Pucci Liam James Deborah Odell Onalee Ames Kevin Power Jonas Åkerlund David Callaham Mandate Pictures Platinum Dunes Radar Pictures

Schrijven aan Barry Shabaka Henley

Fiche van: Barry Shabaka Henley Films op Kiao: 1

DVD & BluRay van Barry Shabaka Henley op eBay

Henley, Barry Shabaka (25469) 8x10 PhotoHenley, Barry Shabaka (25469) 8x10 Photo in Male
2,99€ + verzendkosten 3,27€

Henley, Barry Shabaka (25470) 8x10 PhotoHenley, Barry Shabaka (25470) 8x10 Photo in Male
2,99€ + verzendkosten 3,27€

Shackles, Excellent DVD, Barry Shabaka Henley,Daniel Rivas,Jose Pablo Cantillo,DShackles, Excellent DVD, Barry Shabaka Henley,Daniel Rivas,Jose Pablo Cantillo,D in DVDs & Blu-ray Discs
7,57€ + verzendkosten 4,45€

bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video