Stephen J. Cannell

Stephen J. Cannell

Stephen Joseph Cannell (Los Angeles (Californië), 5 februari 1941) is een Amerikaanse televisieproducer (waar hij een Emmy Award voor kreeg), schrijver, romanschrijver en sinds kort acteur. Zijn vader had een eigen bedrijf als interieurontwerper, is getrouwd met Marcia en heeft drie kinderen.

Met aandacht voor een subtiele, karaktergestuurde schrijfwijze binnen het genreformaat, schiep of herschiep Cannell bijna 40 verschillende televisieseries zoals The Rockford Files, The Greatest American Hero, The A-Team, Wiseguy, 21 Jump Street, Silk Stalkings en The Commish. Hij heeft meer dan 350 afleveringen geschreven en produceerde of was leidend producent van meer dan 1500 afleveringen.

Cannell heeft in zijn eigen serie Renegade (deze werd uitgezonden tussen 1992 en 1997) een bijrol gehad. Ook had hij een korte rol in een aflevering van Silk Stalkings, waarin een der karakters tegen hem zei: "Je lijkt precies op die schrijver van tv", waarop Cannell antwoordde: "Dat hoor ik wel vaker".

In een poging de productiekosten laag te houden, opende Cannell eind 1980 een grote studiogelegenheid in Vancouver, Brits-Columbia. Een van de eerste series die daar werd opgenomen was 21 Jump Street, de hoogstgenoteerde serie van het eerste seizoen van het nieuwe Fox netwerk. Scene of the Crime, een mysterieuze anthologische serie voor de late avondprogrammering van de CBS, werd ook in Vancouver opgenomen en waarvan Cannell zélf de gastheer was. Op dit moment staat hij aan het hoofd van de studio.

In recentere jaren heeft Cannell zijn aandacht gericht op romans. Vanaf 2006 heeft hij al elf romans geschreven, waarvan de meeste over het karakter Shane Scully (een ruwe smeris die vaak de regels overtreed om dingen voor elkaar te krijgen) van de LAPD gingen.

(Volgens Wikipédia. Automatisch beeld. Het soort: Man)

Scenarioschrijver:

  • The A-Team
    2010, Verenigde Staten, Output Nederland: 10 juni 2010

Collega's van draaien:

Bradley Cooper Jessica Biel Dune Entertainment Sharlto Copley Scott Free Productions Liam Neeson Joe Carnahan Quinton Jackson Michael Brandt Stephen J. Cannell Productions Twentieth Century Fox Film Corporation

Fiche van: Stephen J. Cannell Films op Kiao: 1

Geen enkel commentaar op Stephen J. Cannell


bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video