Warren Clarke

Warren Clarke (Oldham, 26 april 1947 – Londen, 12 november 2014) was een Brits acteur.

Clarkes theaterloopbaan begon aan het eind van de jaren zestig van de vorige eeuw met rollen in de tv-drama’s Softly Softly, The Avengers, Callan, The Onedin Line, Tinker, Tailor, Soldier, Spy en de Stanley Kubrick-film A Clockwork Orange.

Vanaf de jaren tachtig werkte hij constant voor televisieproducties zoals Boon, Bergerac, The Manageress en Lovejoy.

In 1987 trad Clarke op in Blackadder The Third en als Oliver Cromwell in een speciale aflevering van Blackadder in 1988.

Clarke werd pas echt goed bekend met zijn leidende rol als Detective Superintendant Andy Dalziel in de BBC-misdaadserie Dalziel and Pascoe. De serie, begonnen in 1996, is gebaseerd op boeken van de Engelse schrijver Reginald Hill. Clarke vormt een koppel met zijn jongere collega Detective Sergeant Peter Pascoe (een rol van acteur Colin Buchanan). Clarke was regisseur in diverse afleveringen van de serie. Dit was ook het geval met de geheel in Amsterdam opgenomen aflevering.

In 2002 trad Warren op in de film Arthur's Dyke, naast Pauline Quirke. Verder speelde hij gastrollen in bekende televisieseries als Midsomer Murders, Inspector George Gently en Call the Midwife. Hij was bezig met een rol in de nieuwe serie Poldark in 2014.

Hij overleed na een kortstondige ziekte op 67-jarige leeftijd.

(Volgens Wikipédia.)

Actor:

  • A Clockwork Orange
    1971, Output Nederland: niet aangegeven

Collega's van draaien:

Malcolm McDowell Warner Bros. Stanley Kubrick Stanley Kubrick Patrick Magee Michael Bates Anthony Burgess

Schrijven aan Warren Clarke

Fiche van: Warren Clarke Films op Kiao: 1

DVD & BluRay van Warren Clarke op eBay

Warren Clarke Ft Kathy Brown - Over You (Remixes) - Funktastica Records #61400Warren Clarke Ft Kathy Brown - Over You (Remixes) - Funktastica Records #61400 in Records
3,99€ + verzendkosten 5,51€

Warren clarke Feat. Kathy Brown. Over You 12"Warren clarke Feat. Kathy Brown. Over You 12" in Records
4,00€ + verzendkosten 10,53€

WARREN CLARKE feat KATHY BROWN - 2001 UK 3-track vinyl 12" singleWARREN CLARKE feat KATHY BROWN - 2001 UK 3-track vinyl 12" single in Records
14,99€ + verzendkosten 8,84€

Geen enkel commentaar op Warren Clarke


bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video