Lewis Carroll

Lewis Carroll

Lewis Carroll, pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson (Daresbury, 27 januari 1832 — Guildford, 14 januari 1898) was een Engelse deken in de Anglicaanse Kerk, wiskundige en logicus maar hij is vooral bekend geworden door zijn kinderboeken. Hij was het derde kind en de oudste zoon in een gezin van elf kinderen. In januari 1851 vertrok hij naar Oxford waar hij in 1854 cum laude in de wiskunde afstudeerde aan het Christ Church College. Later werd hij daar ook lector, tot 1881. Hij stierf op 14 januari 1898 aan de gevolgen van een longontsteking in Guildford waar hij ook begraven werd.

Zijn beroemdste werken zijn:

Alice's Adventures in Wonderland (1865) (Nederlands: Alice in Wonderland) Through the Looking Glass (1872) (Nederlands: Door de spiegel) The Hunting of the Snark (1876) (Nederlands: De jacht op de trek (strok))

De illustraties van Sir John Tenniel bij de boeken zijn ook wereldberoemd geworden.

Het personage Alice is gebaseerd op Alice Liddell (1852-1934), een dochter van een collega-docent van hem aan de Universiteit van Oxford, Henry Liddell, in wiens gezin hij een huisvriend was.

(Volgens Wikipédia. Automatisch beeld. Het soort: Man)

Scenarioschrijver:


Collega's van draaien:

Helena Bonham Carter Michael Sheen Zanuck Company, The Walt Disney Pictures Johnny Depp Crispin Glover Anne Hathaway Mia Wasikowska Alan Rickman Christopher Lee Tim Burton Linda Woolverton Roth Films Team Todd

Fiche van: Lewis Carroll Films op Kiao: 1

bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video