Kevin Eastman

Kevin Brooks Eastman (30 mei, 1962, Portland, Maine) is een Amerikaanse stripauteur. Hij is het best bekend als medebedenker (samen met Peter Laird), van de Teenage Mutant Ninja Turtles. Eastman is de huidige eigenaar, redacteur en uitgever van Heavy Metal.

Eastman is de oprichter van het Words and Pictures Museum, een museum exclusief gewijd aan striptekenkunst in zijn toenmalige thuisstad Northampton, Massachusetts. Eastman richtte ook de uitgeverij Tundra Comics op. Dit bedrijf haalde het echter niet, volgens critici omdat het de snel uit wilde breiden, en sloot al na 3 jaar. De mislukking kostte Eastman $14,000,000.00.

Eastman is momenteel getrouwd met B-film actrice en model Julie Strain. Strain is vooral bekend als stemactrice uit de animatiefilm Heavy Metal 2000, de direct-naar-video sequel op de film Heavy Metal uit 1981.

Eastman probeerde ooit een 24-hour comic maar faalde, maar besloot zelfs na die 24 uur door te blijven werken aan de strip. Zijn methode over de keuze wat te doen nadat de 24 uur op zijn wordt ook wel de Eastman Variation genoemd.

Kevin Eastman is naast stripauteur ook acteur en filmproducent. Hij heeft al in veel films meegedaan samen met zijn vrouw.

Eastman woont momenteel op een ranch buiten Scottsdale, Arizona.

(Volgens Wikipédia. Het soort: Man)

Scenarioschrijver:


Collega's van draaien:

Paramount Pictures Platinum Dunes Will Arnett Megan Fox Nickelodeon Movies William Fichtner Jonathan Liebesman Peter Laird Paramount Pictures Megan Fox Stephen Amell Laura Linney William Fichtner Josh Appelbaum André Nemec Peter Laird Dave Green

Fiche van: Kevin Eastman Films op Kiao: 2

bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video