EFF

De Electronic Frontier Foundation (EFF) is een Amerikaanse stichting die zich bezighoudt met burgerrechten in cyberspace. Ze is sinds 1990 actief, voornamelijk in Noord-Amerika; in 2007 opende de stichting een bureau in Brussel. Ze strijdt tegen censuur in het internet en voor zelfbeschikkingsrechten van internetgebruikers, tegen softwarepatenten en voor de vrijheid van meningsuiting.

Enkele initiatieven van de EFF:

  • HTTPS-Everywhere, een browser-aanpassing om websites principieel versleuteld aan te vragen en het zodoende moeilijker te maken om het gedrag van websurfers in kaart te brengen.
  • DES-Cracker, een programma uit de negentiger jaren om de toenmalige, door de Amerikaanse overheid gepropageerde, versleutelingstechniek aan de kaak te stellen.
  • Het ondersteunen of voeren van rechtszaken voor de rechten van bloggers en tegen DRM-initiatieven van de software- en muziekindustrie die de bestaande rechten van gebruikers, zoals fair use, inperken.

(Volgens Wikipédia. Het soort: Vrouw)

Producente:

  • Escape Plan
    0, Verenigde Staten, Output Nederland: 17 oktober 2013

Collega's van draaien:

Summit Entertainment Vincent D'Onofrio Sam Neill Sylvester Stallone Arnold Schwarzenegger Mikael Håfström Jason Keller Emmett/Furla Films Miles Chapman Jim Caviezel

Fiche van: EFF Films op Kiao: 1

bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video