RKO Pictures

RKO (Radio-Keith-Orpheum) Pictures is een Amerikaans filmproductiemaatschappij, die in de Gouden Tijd van Hollywood gold als een van de vijf belangrijkste filmstudio's. De studio ontstond in 1928, toen onder de controle van de Radio Corporation of America (RCA) de bioscoopketen Keith-Albee-Orpheum (KAO) en de studio Film Booking Offices of America (FBO) werden samengevoegd. De RCA voegde de twee bedrijven samen om een markt te scheppen voor de RCA Photophone, de geluid-in-filmtechniek van het bedrijf.

De filmstudio kende zijn grootste successen in de jaren dertig en veertig, met de musicals met Fred Astaire en Ginger Rogers, de horrorfilms van producent Val Lewton en de komedies met Katharine Hepburn en Cary Grant. Ook werden films als King Kong en Citizen Kane bij deze studio uitgebracht, evenals de eerste lange speelfilms van Walt Disney.

In de late jaren veertig werd de studio overgenomen door Howard Hughes en later door General Tire and Rubber Company. Filmproductie staakte eind jaren vijftig en in 1959 werd de naam veranderd in RKO General. In de jaren tachtig begon de studio weer spaarzaam met filmproductie.

(Volgens Wikipédia. Het soort: Vennootschap)

Producent:

  • Barely lethal
    2015, Output Nederland: niet aangegeven
  • A Late Quartet
    2012, Verenigde Staten, Output Nederland: 28 maart 2013

Collega's van draaien:

Catherine Keener Philip Seymour Hoffman Imogen Poots Mark Ivanir Christopher Walken Spring Pictures Yaron Zilberman Yaron Zilberman Seth Grossman Opening Night Productions Concept Entertainment Unison Films Samuel L. Jackson Jaime King Jessica Alba Kyle Newman Kyle Newman Hailee Steinfeld Sophie Turner Bruno Gunn Eva G. Cooper Madeleine Stack John D'Arco John D'Arco Hopscotch Pictures Main Street Films

Fiche van: RKO Pictures Films op Kiao: 2

bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video