Jason Lee

Jason Lee

Jason Lee (Huntington Beach (Californië), 25 april 1970) is een Amerikaans film- en televisieacteur. Hij werd voor zijn hoofdrol in My Name Is Earl zowel in 2006 als 2007 genomineerd voor een Golden Globe. Met zijn bijrol in Chasing Amy won hij een Independent Spirit Award.

Aan het eind van de jaren 1980 en het begin van de jaren 1990 was Lee nog een professioneel skateboarder. Nu wordt hij gezien als een van de personen die van groot belang is geweest voor het skateboarden, naast Natas Kaupas en Mark Gonzales.

Lee's eerste grote filmrol was in de cultfilm van Kevin Smith; Mallrats. Hij werd een goede vriend van Smith en verscheen in meer van zijn films. Sinds november 2005 speelt hij de hoofdrol in de sitcom My Name Is Earl, waarin hij een lijst met zonden probeert goed te maken om weer beter karma te krijgen.

Lee trouwde in juli 2008 met het Turkse model Ceren Alkaç, met wie hij een maand later een dochter kreeg. Alkaç is geboren en getogen in Australië, maar heeft een dubbele nationaliteit. Lee was van 1995 tot en met 2001 al eens getrouwd met actrice Carmen Llywelyn. Daarnaast was hij ook al vader van zoon Pilot Inspektor Riesgraf-Lee, die hij in 2003 kreeg met ex-verloofde Beth Riesgraf, tevens een actrice.

(Volgens Wikipédia. Automatisch beeld. Het soort: Man)

Actor:

 • Alvin und die Chipmunks: Road Chip-clip2
  2015, Output Nederland: niet aangegeven
 • Alvin and the Chipmunks
  2007, Output Nederland: niet aangegeven
 • Alvin en de Chipmunks: Roadtrip (Alvin and the Chipmunks: The Road Chip)
  2015, Verenigde Staten, Output Nederland: 3 februari 2016
 • Cop Out
  2010, Output Nederland: niet aangegeven
 • Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel
  2009, Output Nederland: niet aangegeven
 • Alvin en de Chipmunks 2 (Alvin and the Chipmunks)
  2007, Verenigde Staten, Output Nederland: 21 december 2009

Collega's van draaien:

David Cross Cameron Richardson Tim Hill Justin Long Regency Enterprises Anna Faris Matthew Gray Gubler Christina Applegate David Cross Zachary Levi Betty Thomas Jonathan Aibel Glenn Berger Will McRobb Chris Viscardi Jon Vitti Bagdasarian Productions Seann William Scott Michelle Trachtenberg Bruce Willis Adam Brody Kevin Smith Marc Platt Productions Robb Cullen Mark Cullen Warner Brothers Tracey Morgan Regency Enterprises Matthew Gray Gubler Bagdasarian Productions Fox 2000 Pictures Walt Becker Jesse McCartney Bella Thorne Kaley Cuoco-Sweeting Janice Karman Ross Bagdasarian Justin Long Regency Enterprises David Cross Will McRobb Jon Vitti Bagdasarian Productions Fox 2000 Pictures Cameron Richardson Tim Hill Justin Long Matthew Gray Gubler Walt Becker Adam Sztykiel Jesse McCartney N/A Janice Karman Ross Bagdasarian Randi Mayem Singer

Schrijven aan Jason Lee

Fiche van: Jason Lee Films op Kiao: 6

DVD & BluRay van Jason Lee op eBay

CD - Jason Lee Wilson - Another Hole In The WallCD - Jason Lee Wilson - Another Hole In The Wall in CDs
16,90€ + verzendkosten 3,70€

Jason Lee Wilson - Another Hole In Another Wall(& Round Up Boys) - Neo Honky ...Jason Lee Wilson - Another Hole In Another Wall(& Round Up Boys) - Neo Honky ... in CDs
15,50€ + verzendkosten 3,99€

Jason Lee Bruns - Cherry Avenue CD ** Free Shipping**Jason Lee Bruns - Cherry Avenue CD ** Free Shipping** in CDs
8,04€ + verzendkosten 5,91€

bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video