Max Werner

Max Werner

Max Werner (Hilversum, 29 december 1953) was zanger, drummer en percussionist van de band Kayak. Hij heeft de groep samen met pianist Ton Scherpenzeel, gitarist Johan Slager en drummer Pim Koopman opgericht in 1972.

Hij was zanger (en mellotronspeler) op de eerste 5 Kayak albums. De band werd mede door zijn markante zangstem bekend. Later stapte hij over op de drums. Na het einde van de groep werkte hij onder meer als gastmuzikant bij andere artiesten. Zo speelde hij mee op Land Of Tá van Nadieh. Daarnaast werkte hij ook als postbode.

Na de come-back van Kayak in 1999 trad hij opnieuw aan als zanger voor het album Close to the fire. Na de tour in 2000 is de samenwerking beëindigd.

Max Werner heeft solo 4 albums opgenomen. Hij scoorde (ook internationaal) een grote hit in het jaar 1981 met het nummer Rain In May (#3 in Nederland en #1 in Duitsland).

Ook nam hij samen met zijn oude Kayak-collega Johan Slager in 1981 deel aan de reünie van Ekseption. Hij speelde drum, percussie en marimba op het album Dance Macabre. Ook was hij in november 1993 lid van de Ekseption band bij de opnamen van twee livealbums die in 1994 verschenen, The reunion en Best of Ekseption.


(Volgens Wikipédia. Automatisch beeld.)

Scenarioschrijver:

  • Fun Size
    2012, Output Nederland: niet aangegeven

Collega's van draaien:

Anonymous Content Johnny Knoxville Thomas Mann Victoria Justice Jane Levy Josh Pence Josh Schwartz Fake Empire

Fiche van: Max Werner Films op Kiao: 1

bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video