Ferri Somogyi

Ferri Somogyi

Ferenc Imre (Ferri) Somogyi (Hilversum, 3 juni 1973) is een Nederlands acteur, voornamelijk bekend door zijn rol als Rik de Jong in de RTL-soap Goede tijden, slechte tijden. Hij heeft een Hongaarse naam, zelf is hij een kwart Hongaars.

Na het afronden van de havo heeft Ferri Somogyi een jaar Computer science (computerkunde) gestudeerd aan het Mesa Community College in San Diego. Daarna is hij teruggekeerd naar Nederland om zijn dienstplicht te vervullen. Gedurende dat jaar heeft hij auditie gedaan voor Goede tijden, slechte tijden en daar kreeg hij, na een jaar bij het castingbureau van Harry Klooster te hebben gewerkt, te horen dat hij de rol van Rik de Jong mocht gaan spelen - een rol die speciaal voor hem geschreven was en die ook meteen zijn grote doorbraak in Nederland betekende.

Later speelde Somogyi ook in Baantjer, De garage, Bon bini beach, Het glazen huis en de film Jezus is een Palestijn.

In 2002 emigreerde Somogyi officieel naar Amerika om daar zijn carrière een vervolg te geven. Tijdens zijn verblijf aldaar was hij nog regelmatig op de Nederlandse televisie te zien, en hij deed mee met Hotel Big Brother. In 2007 maakte hij zijn comeback in de soap Goede tijden, slechte tijden als Rik de Jong. De bedoeling was dat hij na vier maanden de serie weer zou verlaten, maar zijn contract werd verlengd. Inmiddels behoort hij weer tot de vaste cast.

Hij was een van de deelnemers aan het eerste seizoen van het televisieprogramma Fort Boyard in 2011. Vanaf oktober 2012 is Somogyi te zien als vader van Madelief in de film Sint & Diego: de magische bron van Myra.

(Volgens Wikipédia. Automatisch beeld.)

Actor:


Collega's van draaien:

Bas Keijzer Kathleen Aerts Harold Verwoert Adel Adelson Adel Adelson AM Pictures

Schrijven aan Ferri Somogyi

Fiche van: Ferri Somogyi Films op Kiao: 1

DVD & BluRay van Ferri Somogyi op eBay
bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video