Eyeworks

Eyeworks is een van oorsprong Nederlandse televisieproductiemaatschappij. Het bedrijf werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans, Robert van den Bogaard en Ronald van Wechem, en kreeg daarna vestigingen in meerdere landen. Tegenwoordig worden in ruim vijftig landen televisieformats van het bedrijf uitgezonden. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam. Het distributiekantoor is gevestigd in Londen.

Het bedrijf is in handen van het management van het bedrijf en het investeringsbedrijf Van den Ende & Deitmers Crossmedia Fund van Joop van den Ende en Hubert Deitmers. Eyeworks heeft productievestigingen in Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Argentinië, Brazilië, Chili, Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten.

Bekende programma's van het bedrijf zijn Windkracht 10, Flikken, Sterren Dansen op het IJs en De Nationale IQ Test. In 2005 kocht Eyeworks "W.K. Producties", het productiebedrijf van Will Moerer en Kees Jansma en doopte het om tot "Eyeworks Sport", dat diverse sportprogramma's voor de Nederlandse commerciële televisie produceert. Eyeworks Sport is onder andere verantwoordelijk voor de beelden van het Nederlandse Eredivisievoetbal.

In 2005 kwam het bedrijf in het nieuws toen het voor het Talpaprogramma De TV Competitie het programmaformat Ik wil een kind van jou... en verder niets, alias De Spermashow, produceerde. In 2006 nam het bedrijf de televisieproducent Egmond Film and Television over. In april 2010 nam Eyeworks het cross media bedrijf Advance over.

(Volgens Wikipédia. Het soort: Vennootschap)

Producent:

 • Deux jours, une nuit
  2014, België, Output Nederland: 19 juni 2014
 • Marina
  2013, België, Output Nederland: 6 februari 2014
 • De Marathon
  2012, Nederland, Output Nederland: 18 oktober 2012
 • Nova Zembla 3D (Nova zembla)
  2011, Nederland, Output Nederland: 24 november 2011

Collega's van draaien:

Jan Decleir Reinout Oerlemans Reinout Oerlemans Robert de Hoog Hugo Heinen Eyeworks Film & TV Drama Derek de Lint RTL Entertainment Doutzen Kroes Semmy Schilt Investment Fund Nova Zembla Inspire Pictures Nederlands Fonds voor de Film Georgina Verbaan Dragan Bakema Martijn Lakemeier Annet Malherbe Eyeworks Film & TV Drama Mimoun Oaïssa Diederick Koopal Martin van Waardenberg Gerard Meuldijk Les Films du Fleuve Luigi Lo Cascio Stijn Coninx Orisa Produzioni Salvatore Granata Rocco Granata Matteo Simoni Rik D'Hiet Olivier Gourmet Marion Cotillard Archipel 35 Fabrizio Rongione Jean-Pierre Dardenne Jean-Pierre Dardenne Luc Dardenne Luc Dardenne Les Films du Fleuve Catherine Salée

Fiche van: Eyeworks Films op Kiao: 4

De meest geraadpleegde films van Eyeworks
Nova Zembla 3D
Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog). In het 16e eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld is...
Genre: Drama Avontuur Originele titel: Nova zembla Actoren: Jan Decleir, Robert de Hoog Output: 24 november 2011
De Marathon
Genre: Drama Komedie Actoren: Georgina Verbaan, Dragan Bakema Output: 18 oktober 2012
Marina
Genre: Drama Romantiek Actoren: Luigi Lo Cascio, Salvatore Granata Output: 6 februari 2014

bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video