Nanouk Leopold

Nanouk Leopold

Nanouk Leopold (Rotterdam, 25 juli 1968) is een Nederlands filmregisseur en scenarioschrijfster.

Leopold studeerde aan de Filmacademie in Amsterdam en won in 1998 met haar afstudeerfilm Weekend de Tuschinski Film Award. Een jaar later volgde de korte televisiefilm Max Lupa.

In 2001 schreef en regisseerde zij haar eerste lange speelfilm, Îles flottantes, een van de vier films in het project No More Heroes van de VPRO. De film, met Maria Kraakman, Halina Reijn en Manja Topper als "meisjes van dertig", oogstte veel positieve kritieken.

Nog meer geroemd werd opvolger Guernsey, die in 2005 op het Filmfestival van Cannes werd vertoond en daar werd vergeleken met films van de Italiaanse meester Michelangelo Antonioni. In Nederland werd de film bekroond met de Gouden Kalveren voor beste regie en beste hoofdrolspeelster (Maria Kraakman) alsook de prijs van de filmjournalisten. In haar dankwoord zei Leopold blij te zijn dat er weer eens een auteursfilm was bekroond.

Ook schreef en regisseerde zij Wolfsbergen (2007).

(Volgens Wikipédia. Automatisch beeld.)

Maker:

Scenarioschrijver:


Collega's van draaien:

Sandra Hüller Dragan Bakema Ryan Brodie Frieda Pittoors Circe Films Coin Film Serendipity films Bella Cohen Films Jeroen Willems Martijn Lakemeier Lies Visschedijk Circe Films Coin Film Henri Garcin N279 Entertainment Gerbrand Bakker

Schrijven aan Nanouk Leopold

Fiche van: Nanouk Leopold Films op Kiao: 4

DVD & BluRay van Nanouk Leopold op eBay

Brownian Movement von Nanouk Leopold | DVD | Zustand sehr gutBrownian Movement von Nanouk Leopold | DVD | Zustand sehr gut in DVDs & Blu-rays
7,99€ + verzendkosten 2,99€

Cobain von Nanouk Leopold | DVD | Zustand sehr gutCobain von Nanouk Leopold | DVD | Zustand sehr gut in Weitere Formate
14,16€ + verzendkosten 2,99€

It's All So Quiet (2013) DVD Nanouk LeopoldIt's All So Quiet (2013) DVD Nanouk Leopold in DVDs & Blu-rays
4,00€ + verzendkosten 4,99€

bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video