Treat Williams

Treat Williams

Treat Williams (Rowayton (Connecticut),1 december 1951) is een Amerikaanse acteur.

Zijn bekendheid startte met de filmversie van de musical "Hair" van Milos Forman (1979). Sindsdien heeft hij in meer dan 75 films gespeeld zoals "1941" (1979) , "Once Upon a Time in America" (1984), "Dead Heat" (1988), "Things to Do in Denver When You're Dead" (1995) en "Deep Rising" (1998).

Williams werd genomineerd voor een Golden Globe award voor zijn rol in "Hair". Hij kreeg een tweede Golden Globe nominatie voor zijn rol als Daniel Ciello in de film "Prince of the City" van Sidney Lumet. De derde nominatie was voor zijn rol als Stanley Kowalski in "A Streetcar Named Desire". In 1996 werd hij genomineerd als beste acteur voor de Emmy Awards voor zijn werk in "The Late Shift".

Williams staat ook bekend voor zijn theaterrollen. Hij won een Drama League Award voor zijn rol in Stephen Sondheim's Follies en een andere award voor "Captain Courageous" . Voor theater stond hij niet alleen op de planken in New York. Hij was ook in de première in "Love Letters" in Los Angeles en had een rol in "War Letters" in het Canon Theatre, eveneens in Los Angeles.

In de periode tussen 2002 en 2006 speelt hij in de serie Everwood, waarin hij dr. Andrew Brown speelt, een neurochirurg die na de dood van zijn vrouw met zijn zoon en dochter verhuist naar het fictieve Everwood in Colorado. Hij kreeg in 2003 en 2004 twee Screen Actors Guild Awards voor zijn rol in deze serie.

Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in New York, maar heeft tevens een huis in Utah, waar de opnames van Everwood plaats hadden.

(Volgens Wikipédia. Automatisch beeld. Het soort: Man)

Actor:

  • Howl
    2010, Verenigde Staten, Output Nederland: 26 mei 2011

Collega's van draaien:

James Franco David Strathairn Jeff Daniels Alessandro Nivola Werc Werk Works Bob Balaban Mary-Louise Parker Jon Hamm Aaron Tveit Todd Rotondi Jon Prescott Cecilia Foss Sean Patrick Reilly Andrew Rogers Rob Epstein Rob Epstein Jeffrey Friedman Jeffrey Friedman Telling Pictures Rabbit Bandini Prods. Radiant Cool Simone Borrelli Matilde Pezzotta Matteo Pianezzi Pietro Masotti Luigi Ciardo Massimo Natale Giorgio Fabbri Movimento Film

Schrijven aan Treat Williams

Fiche van: Treat Williams Films op Kiao: 2

DVD & BluRay van Treat Williams op eBay

Hair (Original Cast) VariousJohn Savage Treat Williams  u. a.:Hair (Original Cast) VariousJohn Savage Treat Williams u. a.: in CDs
4,69€ + verzendkosten 7,30€

OTIS WILLIAMS/CHARMS 'It's a Treat' - 24 Tracks on ACEOTIS WILLIAMS/CHARMS 'It's a Treat' - 24 Tracks on ACE in CDs
17,95€ + verzendkosten 13,41€

Otis Williams & His Charms - It's A Treat: The King / De Luxe Recordings 1959-19Otis Williams & His Charms - It's A Treat: The King / De Luxe Recordings 1959-19 in CDs
9,95€ + verzendkosten 4,34€

bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video