Erik van Trommel

Erik van Trommel

Erik van Trommel (Den Haag, 2 april 1967) is een Nederlandse clown en acteur. Hij is met name bekend als Ernst uit het kinderprogramma Ernst, Bobbie en de rest. Samen met Gert-Jan van den Ende (Bobbie) begon hij in 1987 als clown in met het maken van kinderliedjes en -programma's voor kinderen die werden verpleegd in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag.

In 1989 maakte het duo een overstap naar een lokale televisieomroep. Tevens trokken ze met een kindershow door Nederland. In 1991 traden Van Trommel en Van den Ende in dienst van de omroep Kindernet, waar ze medeverantwoordelijk werden voor de aankoop van programma's en de programmering. In 1997 kregen ze de kans een eigen avontuur te maken: Ernst, Bobbie en de Rest: In de dierentuin. Dit was zo'n succes dat er diverse avonturen volgden. Ook de optredens in het land trokken in de loop der tijd steeds meer bezoekers. Vanaf 2002 presenteert het duo het jaarlijkse kinderfestijn Het Feest van Sinterklaas. Vanaf 2003 werden de avonturen van Ernst, Bobbie en de Rest niet meer uitgezonden op Kindernet, maar op Fox Kids (nu Disney XD). Vanaf 1 oktober 2009 zijn de avonturen van Ernst, Bobbie en de Rest verplaatst naar Net 5

Naast Ernst en Bobbie schrijft van Trommel ook de scenario's voor de kinderserie "XMix". Dit programma produceert en bedenkt hij samen met Gert-Jan van den Ende met hun bedrijf Trend Media.

Voor zijn werk kreeg Van Trommel op 29 april 2006 een lintje uitgereikt. En in 2002 de Gouden Stuiver als beste kinderprogramma voor Ernst en Bobbie.

Ontvangen van "http://nl.wikipedia.org/wiki/Erik_van_Trommel" Categorieën: Nederlands acteur | Nederlands presentator | Nederlands zanger | Nederlands clown Persoonlijke instellingen Nieuwe functionaliteit Aanmelden / registreren Naamruimten Artikel

(Volgens Wikipédia. Automatisch beeld. Het soort: Man)

Actor:


Collega's van draaien:

Tijs van Marle Gert-Jan van den Ende Pieter Walther Boer

Schrijven aan Erik van Trommel

Fiche van: Erik van Trommel Films op Kiao: 1

DVD & BluRay van Erik van Trommel op eBay

Erik Silvester - Wenn Die Trommel Ruft GER LP 1976 //1Erik Silvester - Wenn Die Trommel Ruft GER LP 1976 //1 in Platen
3,79€ + verzendkosten 4,99€

2 commentaren op Erik van Trommel
  1. de foto die hierbij zit ...is niet erik van trommel maar rob fruithof!

    Hij aan er 6 jaar, door jan10 .
  2. Oh dank je wel.

    Hij aan er 6 jaar, door Admin .


bioscoop.kiao.net De hele bioscoop in video